Velkommen til Duo Adore

Duo Adore ved cellist Therese Adorján Ankjær og saxofonist Per Egholm er en ny dansk duo, med den utraditionelle kombination saxofon og cello. Når man spørger folk, hvad deres yndlingsinstrument er, svarer mange cello – og en hel del, saxofon. Med Duo Adore kan disse kendere møde deres to yndlingsinstrumenter i tæt sammenspil.

Saxofonen og celloen er skabt i hver sin musikhistoriske periode, og derfor er originalrepertoiret noget begrænset. Alligevel har det vist sig, der er mange muligheder for de to instrumenter, da de begge spænder vidt i både klang og udtryk.

duoadore2

Duo Adore er opstået under de smukke hvælvinger i Tuse Kirke, hvor de to musikere hver søndag har sunget og spillet til et hav af højmesser, som hhv. kirkesanger og organist. Langsomt udviklede søndagens højmessemusik sig til saxofon og celloduetter frem for orgelmusik til præ- og postludium. Hvad der startede som to individuelle kirkemusikere i den fine landsbykirke, blev med tiden en fast etableret duo, der allerede har spillet mange koncerter sammen.

Begge musikere har en bred musikalsk baggrund og har spillet alt fra Bach til tango og klezmer.

Per Egholm, saxofon, har med både Dansk Saxofonkvartet og Danske Rør udgivet mange Cd’er og turneret i Europa, Kina, USA og Argentina.

Therese Adorján Ankjær, cello, har som aktiv kammermusiker spillet mange koncerter i hele landet, bl.a. sammen med Duo Kokos, Vokalgruppen Intakt og operakompagniet Opera i Provinsen.

Endnu en gang tusind tak for en fantastisk, fin koncert i søndags. Jeg synes, det var utroligt stemningsfuldt, og koncerten passede godt til Bakkehusets intime rammer. Det fungerede rigtig godt, at Per fortalte lidt om hvert musikstykke, så det publikum, der ikke kendte repertoiret og komponisterne på forhånd, fik lidt informationer om det, de skulle lytte til. Og så er I jo bare enormt dygtige musikere. 

 

(Rikke Lagersted-Olsen, Museumsinspektør,
Bakkehusmuseet, Frederiksbergmuseerne)

 
DuoAdore_juli17

Foto af Duo Adore (øverst og nederst): Benedikte Hansen
Foto af Duo Adore (midten): Timon Müller

 

 

 

4 Comments Tilføj dine

 1. Trine siger:

  Stort TILKYKKE med jeres nye flotte website.

  Like

 2. Tillykke med siden, den er flot og lækker 🙂 Snebilledet på forsiden er dejligt!

  Like

 3. Flemming HARTØFT siger:

  Tillykke med siden.

  Like

 4. Kirsten siger:

  Flot side og den dejligste cello spiller!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.